Дизајн

Црна боја,детали од бакар
Невидлива рачка која се извлекува на допир

Програми /Функции
Број на функции: 10
Функции на самочистење на рерната: Пиролиза / Пиролиза eco
Број на слободни места во меморијата за сопствени рецепти: 10
Број на автоматски програми на печење: 50
Останати функции: Подгревање, Одмрзнување, Загревање чинии, Ферментација, Ражен

Ракување со рерната
Дисплеј: TFT графика,екран на допир, во боја
Интуитивен дисплеј

Опции
Опции за подесување на време: Одложен старт и автоматско подесување за крај на печењето
Звучен аларм за крај на печењето
Временски тајмер
Опција за печење со помала ангажирана ел.моќ енергија
Заклучување на командите заради спречување неправилна работа
Останати опции: SmartCooking систем за прилагодување на програм на печење
Брзо предгревање
Минимална температура: 30 °C
Максимална температура: 280 °C

Технички карактеристики
Материјал на внатрешноста: Ever clean емајл
Нето зафатнина на внатрешноста на рерната: 70 l.
Бруто зафатнина на рерната: 79 l.
Број на нивоа на печење: 5
Тип на носачи на преградите: Метални шини
Кровна облога на извлекување заради полесно чистење
Број на светилки: 2
Тип на светилки: Халогени
Моќ на светилките: 40 W
Светилките се уклучуваат со отварање на вратата на рерната
Внатрешноста на вратата на рерната потполно од стакло
Можност за вадење на внатрешниот дел на вратата на рерната
Грејачите се исклучуваат со отварање на вратата
Систем на ладење на рерната: со тангенцијален вентилатор
Врата на рерната: Ладна врата
SoftClose механизам за лесно затварање на вратата

Прибор со кој се испорачува рерната
Решеткаста полица за грил: 1 парче
Решетка со заден граничник: 2 парчиња
Длабок емајлиран плех (40 mm): 1 парче
Емајлиран плех (20 mm): 1 парче
Телескопски водилки за плехови: 1 сет

Приклучување на напон
Напон (V): 220-240 V
Приклучна моќ (W): 3000 W
Осигурувач (A): 13 A
Фреквенција на напон(Hz): 50/60 Hz

Težina 43,6 kg
Dimenzii 64,8 × 64,5 × 67 cm
Tip rerne

Термовентилирачка

Vrsta rerne

Електрична рерна

Konstrukcija rerne

Стандардна 60 x 60

Ciscenje rerne

Пиролитичко

Boja

Црна

Dizajn rerne

Модерен

Estetika smeg

Dolce Stil Novo

Proizvodaci

Smeg