Дизајн

Панел со LED екран

Програми

Број на програми: 15
Температура на водата: Ладна, 30°C, 40°C, 60°C, 75°C, 90°C
Памук, Еко памук, Омекнување, Тексас, Центрифуга, Волна, Спортска ткаенина, Мешано, Кошули, Рачно перење, Синтетика, Осетливо, Плакнење, Ноќен програм, Брз програм
Специјални програми: Кошули, Тексас, Ноќен програм, Скратен програм – 15 min, Спортска ткаенина

Функции

Дисплеј: Приказ на преостанато времетраење на програмот, Одложен старт до 24 часа,Индикација за препорачана наполнетост, Приказ на моменталниот статус на програмот
Копчиња/Oпции: Одложен старт, Предперење, Дополнително плакнење, Без центрифуга, Отсранување на набори (лесно пеглање), Интензивно перење, Перење со ладна вода
Копче за одложено перење: од 1 до 24 h
Светлосна индикација: Вклучено/Ислкучено, Моментален статус на програмот, Крај на програмот

Управување

Вртежен регулатор за бирање на програми и копчиња

Технички карактеристики

Подеслива брзина на центрифугата на дисплејот: Без центрифуга/600/ 800/ 1000/1200/ 1400
Подеслива темпратура на перење на дисплејот
Зафатнина на бубањот: 52 l
Автоматско мерење на количината на алишта
Систем за регулација на пената
Функција на заклучување на програма
Систем за заштита од протекување

Енергетски карактеристики

Класа на енергетска ефикасност,перење: A
Класа на енергетска ефикасност,центрифуга: B
Бучава,перење: 59 dB
Бучава,центрифуга: 78 dB
Број на вртежи на центрифугата: 600 – 1400 врт/min
Капацитет на перење на алишта: 7 kg

Димензии на уредот

Висина 89 – Ширина 59,5 – Длабочина 64,5 cm (со рачка 69 cm)

Nacin punjenja

од предна страна

Boja

Сребрена

Kapacitet pranja

1 – 7 kg

Brzina centrifuge

1400 o/мин

Proizvodaci

Smeg