Програми /Функции
Број на функции: 9
Функција на самочистење на рерната: Vapor Clean
Број на автоматски програми за печење: 20
Останати функции: Количинско одмрзнување, Временско одмрзнување, Ферментација, Šabat

Ракување со рерната
Дисплеј: Приказ на голем LCD дисплеј

Опции
Опции за подесување на време: Одложен старт и автоматско подесување за крај на печењето
Звучен аларм за крај на печењето
Временски тајмер
Заклучување на командите заради спречување неправилна работа
Останати опции: одржување топло, ECO светло
Минимална температура: 30 °C
Максимална температура: 280 °C

Технички карактеристики
Материјал на внатрешноста: Ever clean емајл
Нето зафатнина на внатрешноста на рерната: 115 l
Бруто зафатнина на рерната: 126 l.
Број на нивоа на печење: 5
Тип на носачи на преградите: Метални шини
Број на светилки: 2
Тип на светилки: Халогени
Моќ на светилките: 40 W
Светилките се уклучуваат со отварање на вратата на рерната
Внатрешноста на вратата на рерната потполно од стакло
Можно е вадење на внатрешниот дел на вратат на рерната
Грејачите се исклучуваат со отварање на вратата
Систем на ладење на рерната: со тангенцијален вентилатор
Врата на рерната: Калено стакло

Прибор со кој се испорачува рерната
Решеткаста полица за плех: 1 парче
Решетка со одбојник: 1 парче
Длабок емајлиран плех (40 mm): 1 парче
Телескопски водилки за плехови кои парцијално се извлекуват: 1 сет

Приклучување на напон
Напон (V): 220-240 V
Приклучна моќ (W): 3100 W
Осигурувач (A): 14 A
Фреквенција на напон(Hz): 50/60 Hz

Težina 89,6 kg
Dimenzii 69,5 × 98 × 66 cm
Tip rerne

Термовентилирачка

Estetika smeg

Classic

Konstrukcija rerne

XXL широка рерна 90 cm

Ciscenje rerne

Vapor Clean

Boja

Inox

Dizajn rerne

Модерен

Vrsta rerne

Електрична рерна

Proizvodaci

Smeg