Програми /Функции
Број на функции: 13
Функција на самочистење на рерната: Vapor Clean
Број на автоматски програми за печење: 20
Останати функции: Количинско одмрзнување, Временско одмрзнување, Ферментација, Šabat

Ракување со рерната
Дисплеј: Приказ на голем LCD дисплеј

Опции
Опции за подесување на време: Одложен старт и автоматско подесување за крај на печењето
Звучен аларм за крај на печењето
Временски тајмер
Опција за печење со помала ангажирана ел.моќ енергија
Заклучување на командите заради спречување неправилна работа
Останати опции: Одржување топло, ECO светло,брз старт
Брзо предгревање
Минимална температура: 30 °C
Максимална температура: 250 °C

Технички карактеристики
Материјал на внатрешноста: Ever clean емајл
Нето зафатнина на внатрешноста на рерната: 40 l.
Бруто зафатнина на рерната: 50 lit.
Број на нивоа на печење: 3
Тип на носачи на преградите: Метални шини
Gril
Број на светилки: 2
Тип на светилки: Халогени
Моќ на светилките: 40 W
Светилките се уклучуваат со отварање на вратата на рерната
Грејачите се исклучуваат со отварање на вратата
Систем на ладење на рерната: со тангенцијален вентилатор
Моќ на микробрановите: 1000 W
Врата на рерната: Ладна врата
Soft Close механизам за лесно затворање на вратата
Стаклена врата со заштита од микробранови
Микробрановите престануваат кога вратата ке се отвори

Прибор со кој се испорачува рерната
Решеткаста полица за плех: 1 парче
Решетка со одбојник: 1 парче
Стакле плех: 1 парче

Приклучување на напон
Напон (V): 220-240 V
Приклучна моќ (W): 3100 W
Осигурувач (A): 14 A
Фреквенција на напон (Hz): 50 Hz

Težina 43,2 kg
Dimenzii 68 × 63,5 × 53,5 cm
Tip rerne

Комбинирана со микробранови, Термовентилирачка

Vrsta rerne

Електрична рерна

Konstrukcija rerne

Компактна рерна 60 x 45

Ciscenje rerne

Vapor Clean

Boja

Inox

Dizajn rerne

Retro

Estetika smeg

Victoria

Proizvodaci

Smeg